• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۱۳۰۹۲
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۱:۲۴
بین الملل » تحلیلی

مشروح سخنان رئیس دفتر سیاسی حماس در بیروت 

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، رئیس دفتر سیاسی حماس با جدیت تاکید کرد هرگز اسرائیل را به رسمیت نخواهیم شناخت.
اسماعیل هنیه در دیدار مردمی در بیروت خطاب به فلسطینیان مقیم لبنان با بیان این مطلب افزود، هرگز از هیچ حقی از حقوق ملی و ایمانی و در صدر آن حق بازگشت آوارگان به سرزمین فلسطین، نخواهیم گذشت و هیچگاه اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسیم.
مشروح سخنان اسماعیل هنیه به شرح زیر است.
این لحظه تا چه اندازه بزرگ، اما دردآور است، اینکه دیدار ما در خارج از وطن باشد، دیدار ما خارج از قدس و مسجدالاقصی باشد، چقدر درد آور است که دیدار ما با مردم ما و اهالی لبنانی است که سال‌های سال شاهد فاجعه، غم، آوارگی و محاصره بوده اند. مردمی دور از وطن، دور از سرزمین خود و سرزمین آباء و اجدادی خویش، مردمی دور افتاده از هم و در انتظار پایان مشکلات. امروز از سرزمین لبنان، سرزمین مقاومت و پایداری، که با مبارزان و مردم ما همراه شده، اسلحه به دست گرفته، در سنگر‌ها زندگی کرده، در میادین نبرد با دشمن جنگیده و هزاران شهید، زخمی، آواره، معلول و ... تقدیم کرده اند، از میان فلسطینیان مقیم اردوگاه‌های در لبنان، به دشمنی که گمان می‌کند سرزمین و مقدسات ما را اشغال و مردم ما را آواره کرده است می‌گویم، اسرائیل و دشمن صهیونیستی در سرزمین فلسطین آینده‌ای نخواهد داشت.
من و دیگر مقامات جنبش حماس امروز از قبور شهدای فلسطین و لبنان و شهدای صبرا و شتیلا زیارت کرده ایم و حال می‌گویم پیمان با شهدا همچنان امانتی در عمق قلوب مبارزان است و پیگیری حقوق ما، با گذشت زمان، از بین نخواهد رفت، به این دشمن که جنایت صبرا و شتیلا و دیگر جنایات و کشتار را در فلسطین و خارج از فلسطین مرتکب شده است، می‌گویم، مجازات ملت علیه شما ما پابرجاست و دشمن نخواهد توانست از مجازات فرار کند. ما ملتی هستیم که فراموش نمی‌کنیم و حافظه خوبی داریم، این مسائل با اندیشیدن به امور دیگر، از سرمان خارج نمی‌شود و اراده ما برای پیگیری این امور به سستی نخواهد گرائید. ما ملتی هستیم که از شارون، فرزندان و نوه‌های او و رژیم او گذشت نخواهیم کرد. شارونی که این جنایت زشت را در کنار جنایت دیریاسین، نحالین، عین قارا، اردوگاه بلاطه، رفح، خان یونس و تمامی مناطق دیگر از سرزمین ما، در غزه، در کرانه باختری، در روز زمین و در داخل اراضی اشغالی ۱۹۴۸، در عین سخنه و ... مرتکب شده است فراموشمان نمی‌شود و فراموشمان نخواهد شد، ما از این جنایات نخواهیم گذشت. گفتیم و باز هم می‌گوییم، انتقام ما از این دشمن جز با بازگشت همه مردم ما به سرزمین و وطنشان و اخراج اشغالگران از وجب به وجب خاک فلسطین تکمیل نخواهد شد.
برادران و خواهران، برای شما حامل سلام برادران و خواهران شما از قدس، بیت المقدس، مسجد الاقصی، کرانه باختری، غزه، و از سوی مردان مقاومتی هستم که در روی زمین و زیر زمین در پی انجام وظیفه اند. من و برادرانم در رهبری حماس حامل این درود و سلام از داخل فلسطین و از فلسطینیانی هستیم که در کشور‌هایی که اخیرا دیدار کرده ایم زندگی می‌کنند. این دیدار‌ها در این مرحله به لبنان رسیده است، لبنانی که زخم فلسطین را بر تن دارد، به قضیه فلسطین پایبند است و هزاران شهید تقدیم کرده است. بیست و هفت سال پیش سفری به لبنان داشتم، به همراه برخی از رهبران حماس و جنبش جهاد اسلامی به این جا تبعید شده بودیم، در سال ۱۹۹۳ در مرج الزهور بودیم و در ماه اکتبر همان سال که گروهی از فلسطینیان از لبنان به فلسطین بازگشته بودند به همراه شیر فلسطین، شهید دکتر عبدالعزیز الرنتیسی، دیداری از بیروت و اردوگاه‌های فلسطینی در جنوب تا شمال لبنان داشتیم، امروز تبعید نیستیم، اما از غزه، از سرزمین جهاد و مقاومت و از سرزمین معادلات بازدارنده علیه دشمن صهیونیستی، به این جا رسیده ایم، فلسطینیان مقیم برخی از کشور‌های دیگر و حتی برخی از فلسطینیانی که مدت زمانی را در اسارت صهیونیست‌ها بوده اند ما را در این سفر همراهی می‌کنند و دکتر ماهر صلاح رئیس دفتر حماس در خارج از فسلطین، عزت الرشق عضو دفتر سیاسی و. هم با ما هستند. روز گذشته دبیران کل گروه‌های فلسطینی در بیروت و رام الله نشست داشتند، باید بگویم اولویت‌های راهبردی ما که حماس و بسیاری از دیگر گروه‌های فلسطینی بدان‌ها پایبندند، روز گذشته در دیدار گروه‌های سیاسی مرور شد، اولین اولویت ما در این زمینه چه برای امروز، یا فردا و فردا‌های دیگر، این است که هرگز از هیچ حقی از حقوق ملی و ایمانی خود و در صدر آن حق بازگشت آوارگان به سرزمین فلسطین، یعنی بازگشت به همان مکانی که از آنجا آواره شده بودند، از راس الناقوره تا رفح و ام الرشاش، نخواهیم گذشت و در این زمینه هیچ امتیازی وجود نخواهد داشت ضمن اینکه اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسیم. این را در غزه گفتم حال در بیروت هم تکرار می‌کنم، هرگز، هرگز و هرگز اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسیم. درباره اولین راهبرد در پی آنیم تا در این مرحله با برادران و گروه‌های دیگر به وجه مشترک برسیم و بدان ادامه دهیم بدون آنکه به اصل موضوع لطمه‌ای وارد شود.
برخی از گروه‌های فسلطینی پایبندی خود را به کشور فلسطین در مرز‌های ۱۹۶۷ اعلام کرده اند و ما دوشادوش آن‌ها تا آزادی کرانه باختری و غزه ایستادگی خواهیم کرد اگر چه حماس به همراه دیگر فلسطینیان در پی رسیدن به نقطه‌ای است که رسیدن به آن ممکن است و این ایده دو شرط دارد، یکی به رسمیت نشناختن اسرائیل و دیگری امتیاز ندادن بر سر وجب به وجب از خاک فلسطین اشغال شده در سال ۱۹۴۸ است.
اولویت دوم اینکه مقاومت گزینه‌ای راهبردی برای رسیدن به آزادی است و مقاومت هم واژه‌ای فراگیر است، هر تلاشی که در داخل و خارج از فلسطین می‌شود تا گروه‌های مقاومت در این مرحله به هم نزدیک شوند ما از آن حمایت و آن را تایید می‌کنیم. مقصود از مقاومت، مقاومت مردمی، سیاسی، قانونی، حقوقی، رسانه‌ای و ... است با تاکید بر اینکه در صدر آن و پیشگام آن مقاومت مسلحانه است. وقتی از مقاومت مردمی یا دیگر انواع مقاومت سخن می‌گوییم، اینگونه نیست که در برابر مقاومت‌های دیگر جبهه گیری شده باشد. ۲۷ سال پس از اسلو و مذاکرات، مسئله به دیوار حایل رسیده است، در نتیجه به چنین توهمات سیاسی نمی‌توان دل خوش بود.

اسماعیل هنیه گفت: ابومازن (محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی) اخیرا گفت آمریکا همه چیز را منکر شد، دشمن صهیونیستی به هیچ چیزی پایبند نیست و در سایه توافق اسلو پا را فراتر از توافقات گذاشت.
شهرک سازی، یهودی سازی، طرح الحاق، معامله قرن، محاصره نوار غزه، تلاش برای از میان برداشتن حق بازگشت آوارگان، الحاق جولان اشغالی به خود و تداوم اشغالگری در بخش‌هایی از اراضی لبنان بخش‌هایی از عملکرد اشغالگران است. به همین دلیل به این نتیجه رسیده ایم که گزینه راهبردی و موفق‌تر در برابر چنین دشمنی، مقاومت است. البته به همین دلیل است که حماس راهبرد تراکم و نوسازی قدرت و تداوم مقاومت در هر بخشی از اراضی اشغالی را که مقاومت در آن لازم باشد در پیش گرفت. در واقع هر یک از مردم ما به شیوه خود مقاومت می‌کند، اما وقت آن خواهد رسید که قول خداوند تعالی که می‌فرماید فالتقی الماء علی امر قد قدر (آب «چشمه ها» بر اساس امری که مقدّر شده بود به هم پیوستند) محقق شود. امروز دیدار ما در بیروت و فردا دیدار در قدس خواهد بود. امروز دیدار ما در لبنان و فردا در فلسطین خواهد بود. به خدا قسم هیچ قدرتی در جهان نمی‌تواند مانع ما شود که نتوانیم به فلسطین بازگردیم. هیچ قدرتی در جهان نمی‌تواند ما را وادار کند از بخشی از خاک فلسطین بگذریم به همین دلیل به شما اطمینان می‌دهم برادرانتان در داخل فلسطین و غزه، با وجود محاصره، به سطح اطمینان بخشی از تراکم راهبردی قدرت رسیده اند. در سال ۲۰۰۶ برد موشک‌های ما بیست کیلومتر بود، امروز می‌توانیم تل آویو و مناطق دورتر و دورتر از تل آویو را هدف قرار دهیم. اینگونه نیست که مقاومت در غزه تنها از غزه دفاع کند. برد مقاومت ما قدس و کل فلسطین است. آنان بر این باورند که توانستند فلسطینیان را آرام کنند و روح مقاومت را در میان ساکنان نوار غزه، قدس و کرانه باختری و دیگر مناطق در خارج از فلسطین بشکنند، اما با شروع انتفاضه دوم دیدید که کرانه باختری با عملیات استشهادی عمق خاک رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد، هنوز هم چنین است.
اولویت سوم ما تلاش جدی برای ایجاد وحدت واقعی در داخل است، آنچه روز گذشته اتفاق افتاد می‌تواند راه را برای مرحله‌ای بگشاید که موضوع وحدت ملی فلسطین بزرگ‌ترین دستاورد آن باشد، زیرا با وجود اختلافات، اساسی‌ترین عاملی که موجب می‌شود بتوانیم با خطراتی که قضیه فلسطین را تهدید می‌کند برخورد کنیم همان روحیه وحدت ملی، آشتی ملی و توافق بر سر اشتراکات است که در بیانیه پایانی نشست روز گذشته نیز بدان‌ها اشاره شده و آمده است، تصمیم گرفته ایم در سه مسیر گام برداریم، اول تشکیل رهبری متحد ملی است تا بتواند در پی پویایی مقاومت مردمی باشد. مسیر دوم تشکیل کمیته‌ای است که بتواند سازوکاری را برای اجرای توافقات مربوط به پویایی سازمان آزادیبخش فلسطین، که برگزاری انتخابات برای تعیین شورای ملی فلسطین یکی از آنهاست، مهیا سازد. سومین مسیر تلاش برای پایان اختلافات میان غزه و کرانه باختری است. ما در این زمینه از مواضع برادرانمان در جنبش فتح و دیگر گروه‌ها نیز تشکر می‌کنیم. این روند موجب می‌شود دو تا سه ماه آینده شاهد قدرت، انگیزه و روحیه جدیدی برای ایجاد فضای مثبت میان ما و جنبش فتح باشیم. در پشت پرده تلاش‌هایی شد تا بتوانیم به جایی برسیم که روز گذشته دیدید.
اما اولویت چهارم، تلاش برای بهبود روابط با کشور‌های عربی و اسلامی است. این کار در سایه تهدیدات راهبردی است که فلسطین در این روز‌ها شاهد است، زیرا این روز‌ها شاهد سیاست اسرائیلی سازی منطقه ایم. آن‌ها می‌خواهند با این کار هویت این امت را تغییر دهند، اما به نتیجه نمی‌رسند. اینکه از سرزمین‌های اشغالی هواپیمایی بلند شود و از آسمان مکه و مدینه بگذرد و در فرودگاهی فرود آید، هرگز نمی‌تواند موجب تقویت موجودیت اسرائیل و تغییر نقشه جغرافیایی منطقه شود. ما مراحل متعددی از شدت و ضعف را در تاریخ پشت سر گذاشته ایم، اما توانستیم به سرعت خود را بازیابی کنیم، روند امور را به دست بگیریم و معادلات را تعیین کنیم.
اولویت پنجم این است که قضیه فلسطین، به فلسطین، اعراب، جهان اسلام، جوامع بشری و انسانی تعلق دارد در نتیجه موجب پیوند ما با کشور‌های عربی و دیگران می‌شود.
وضعیت اردوگاه‌ها در لبنان دشوار است، اما وضعیت اردوگاه‌ها در فلسطین نیز دشواری‌هایی دارد. در دیداری که از برخی اردوگاه‌ها در لبنان داشتیم از ماسک استفاده نکردیم و مشام ما بوی شهدای صبرا و شتیلا و دیگر شهدای لبنان را حس کرد. ساکنان این اردوگاه‌ها بدانند انشاء الله تا زمانی که بتوانند به فلسطین بازگردند در کنارشان خواهیم بود و در حد توانمان سعی خواهیم کرد زندگی مناسبی داشته باشند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رشد چشمگیر مشارکت مردمی در اعتکاف امسال استان زنجان
دانشگاه علوم پزشکی زنجان پیشتاز در اجرای برند دانشگاه تاثیرگذار
مطالعات پهنه‌بندی لرزه‌ای زنجان
قطع گاز ۶۶۴ ساختمان دستگاه های اجرایی در استان زنجان
احترام به خانواده شهدا در جمهوری اسلامی نظیری در دنیا ندارد
مشارکت هزار و ۲۰۰ خیر زنجانی با طرح صدقه الکترونیکی کمیته امداد
نقشه راه زنجیره‌های اقتصادی مزیت دار آذربایجان غربی تدوین  می‌شود
تأمین کالا‌های اساسی در آذربایجان‌غربی پایدار است
آغاز نظارت‌های گسترده جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی بر بازار همزمان با اجرای طرح جدید اقتصادی دولت
تأمین و توزیع بیش از ۲۵۰ تن کالای اساسی در شهرستان شاهیندژ
ضرورت وجود همت جهادی برای تسریع در ثبت جهانی روستای حسنلو نقده
الگوی مشارکت خصوصی؛ موتور محرک توسعه عمرانی در آذربایجان‌غربی 
اجرای ۲ بیمارستان در آذربایجان‌غربی
برگزاری نشست مشترک استاندار آذربایجان‌غربی با اعضای مجمع نمایندگان استان
تقویت هم‌افزایی بخش خصوصی و دولتی؛ راهبرد بسته جدید اقتصادی دولت برای ثبات بازار نهاده‌های دامی
نقده در آستانه بهره‌برداری از روستا بازار جدید؛ مشارکت تعاونی‌ها برای تسریع روند احداث
بررسی ۹ پلاک در کمیسیون رفع تداخلات اراضی آذربایجان‌غربی
برگزاری جلسه ستاد تنظیم بازار آذربایجان‌غربی
برگزاری نشست مشترک استاندار آذربایجان‌غربی با اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس
پذیرش دانشجو در دانشگاه علمی‌کاربردی راشا کاسپین زنجان با تضمین اشتغال
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
اطلاعیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره فیلم منتشر شده از اتفاقات اطراف بیمارستان سینا
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
اعتبار کالابرگ هر سه ماه یکبار متناسب با تورم تغییر می‌کند
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۲ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
توضیحات وزیر ارشاد درباره کاغذ و ارز ترجیحی  (۱ نظر)
تولید مجموعه نمایشی طنز ورثه لر در خوی  (۱ نظر)